Facebook Twitter

Hvor mye vil du låne? (10 000 - 500 000)

Over hvor mange år? (Du kan alltid betale ned raskere)

Renteeksempel:
Estimert månedsbeløp
kr

Effektiv rente

13.85 %

Total kostnad

5 167 kr

Totalbeløp

90 167 kr

Eksempel: 150 000 kr over 5 år, effektiv rente 13.85%, kostnad 36 215 kr, totalt 156 215 kr.

Slik får du forbrukslån uten sikkerhet

Før vi fortsetter, forbrukslån uten sikkerhet er de dyreste lånene man kan ha. Du bør heller låne på huset fremfor et forbrukslån. Men, noen ganger kommer man ikke unna og ihvertfall hvis man ikke har sikkerhet å stille for lånet.

Et forbrukslån uten sikkerhet kan være en midlertidig hjelp og til og med fornuftig enkelte ganger.

Eksempelvis hvis du vet du får igjen penger på skatten, men du trenger ferien neste uke – fordi du har fått et supertilbud. Venter du på skattepengene, vil du kanskje måtte betale en dyrere pris for ferien sammenlignet mot rentene i samme periode, rett og slett fordi tilbudet har opphørt.

Eller det kan være tilbud på nytt kjøkken eller en drøm du har. Dersom du vet at fullpris senere vil bli vesentlig dyrere hvis du venter, kan faktisk et forbrukslån uten sikkerhet være en løsning.

Ikke la forbrukslån uten sikkerhet kneble deg

Det som fratar mange friheten ved bruk av forbrukslån er når man begynner å bruke forbrukslån som en forlenget arm til buffer og sparing. Man kan tenke at jeg heller beholder 50.000 lånt kapital på konto og heller langtids betaler gjelden. Det frarådes av økonomiske rådgivere. Dersom du har et forbrukslån er det om å gjøre å ha den nedbetalt så fort som mulig. Selv om det kan koste litt mer enn det smaker i enkelte perioder. Et forbrukslån på 100.000 kan fort koste noen titalls ekstra tusenlapper i ekstra nedbetaling, dersom du har en lang nedbetalings periode.

Det beste er at man betaler ned kjapt og heller låner på nytt dersom nye muligheter åpnes.
Aldri bruk lån som “buffer” som oppleves som besparte midler på kontoen.

Forberedelsene du må gjøre får du søker om forbrukslån uten sikkerhet:

Finn frem siste års ligningspapirer og sørg for at du kun angir samme inntekt som står angitt i siste års ligningspapirer. Er du usikker på om du har betalingsanmerkninger, kan du betale 49,- kroner via denne tjenesten https://soliditet.no/privatpersoner/auth1 og sjekke deg selv. Du bør IKKE søke dersom du har betalingsanmerkninger. Rådfør deg da heller med din lokale bank og få råd først.